retroage.net

bo stare gry są lepsze
Teraz jest 2013-05-20, 00:37

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2012-04-17, 11:23 
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'

To co wy za banki macie :P Ja mam przelewy krajowe za darmo :P

Obrazek

PostNapisane: 2012-04-17, 19:29 
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'

Cytuj:
Ja tak samo... moze Ukukuki powinien pomyslec o zmianie banku? ;)

Widzę ,że musze wrócić do starego nicku:P Ja do innych banków mam po złotówce:P ale za to konto mnie kosztuje złotówkę i do tego mogę mieć debet 800 zł którego nigdy nie wykorzystałem ale jakbym miał kupować neo-geo to się przyda:P Jedynie zdefiniowane przelewy mam za darmo, czyli rachunki i inne pierdoły:P Jak polecicie jakiś inny bank to chętnie się zastanowię:P

PostNapisane: 2012-04-17, 20:07 
Redaktor
Redaktor

udziały w RETROAGE COMPANY ;)
niespodzianką będzie % wkładu = takie udziały (i oczywiście zyski) ???

a co do banku, polecam mBank! od zawsze na zawsze!

100zl miesiecznie trzeba zrobić tranzakcji bezgotowkowej placąc kartą i masz za free ... w przeciwnym razie pobrali by za karte chyba 5zl miesiecznie - wprowadzili to chyba rok temu - wczesniej wszystko bylo za free!.

oczywiscie trzeba wiedziec w jakich bankomanatch mozna wyplacac, bo w niektorych 5zl pobieraja - ale wogole mnie to nie rusza ... ewentualnie jak ktos chce miec wszystkie banki - to za 5zl (chyba miesiecznie) moze wyplacac wszedzie.

ja ogolnie pozostaje przy opcji tranzakcji bezgotowkowej na kwote 100zl aby nie pobierali tych kilku zl za karte. Paliwo tankuje kartą, a ze miesiecznie wydaje okolo 200zl - to mam problem z glowy.

PostNapisane: 2012-04-17, 20:10 
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'

Master Chief napisał(a):
Cytuj:
Ja tak samo... moze Ukukuki powinien pomyslec o zmianie banku? ;)

Widzę ,że musze wrócić do starego nicku:P Ja do innych banków mam po złotówce:P ale za to konto mnie kosztuje złotówkę i do tego mogę mieć debet 800 zł którego nigdy nie wykorzystałem ale jakbym miał kupować neo-geo to się przyda:P Jedynie zdefiniowane przelewy mam za darmo, czyli rachunki i inne pierdoły:P Jak polecicie jakiś inny bank to chętnie się zastanowię:P

Alior bank
0 zl prowadzenie konta
0zl przelewy internetowe
0zl za wyplacanie z bankomatow na calym swiecie
debet w wysokosci 3 miesiecznych pensji
lokata nocna 4 procent
0zl pakiet assistance
Zaloz tam konto i dopisz ze poleiclem ci bank a dadza mi od 50zl do 1200 zl w zaleznosci od tego jakie konto zalozysz i ile bedze wplacane.
Ja sam korzystam z tego banku od 3 lat jestem bardzo zadowolony przy platnosciach kartach nalicza dosc dobry kurs walut a placilem w wielu krajach. I to wszystko bez jakiejkolwiek minimalnej wplaty miesiecznej.
Jakby ktos sie zdecydowal na ten bnak dopiszcze mnie ze wam go poleiclem to mi za darmo kasa wplynie :angel:

PostNapisane: 2012-04-17, 22:19 
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'

A ja polecam ING Bank Śląski. Mam konto Direkt, które jest darmowe, jedynie co miesiąc płaci się 7 złotych za kartę, chyba że zapłaci się bezgotówkowo kartą w ciągu miesiąca za minimum 100 zł. Oczywiście spokojnie te 100 zł płacę, więc mam za darmo. Ponadto wypłaty z bankomatów też są za darmow. Polecam. :wink:

(2b v ~2b) - Szekspir

PostNapisane: 2012-04-18, 07:24 
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'

Ja rowniez polecam mbank. Korzystam z E-konta, mam przelewy za darmo, prowadzenie tez :) Natomiast z oplata za karte, sa 2 opcje, albo 2zl za posiadanie karty( przy platnosciach za 100zl oplaty za karte znikaja), albo 5 zl za wyplaty ze wszystkich bankomatow. Jesli masz pod nosem jakis bankomat euronetu, albo bz wbk, bulisz 2 zl za karte, wtedy wyplata z obcych bankomatow kazdorazowo kosztuje 5 zl, albo bulisz 5 zl i wyplacasz z kazdego bankomatu. Jedynym minusem jest brak porzadnej placowki banku. Jesli chcesz wplacic kase, szukasz wplatomatu, ktory jest darmowy, albo placisz pare groszy w Zabce, bo maja jakas umowe. Ja jestem zadowolony z tego konta :)

Obrazek

PostNapisane: 2012-04-18, 10:55 
'calkiem niezly gosc'
'calkiem niezly gosc'

Pewnie zaraz polecą bluzgi :P
BZ WBK, konto <30, wszystko za darmo, tylko z bankomatami jest tak, że bez opłat wypłaca się z wubekowego, z innych bankomatów jest opłata do 5zł maks.

No i czasem dostaję premię za aktywność. Ostatnio dostałem 36 groszy :D

PostNapisane: 2012-04-18, 11:17 
'jeszcze jeden stopien i...'

A ja WBK nie polecam, z mojego otoczenia wszyscy od nich uciekają.

Za to polecam Raiffeisen. Przelewy wewnątrz banku (więc np. PayU) chodzą mi nawet w niedzielę wieczorem, obsługa klienta jest wyśmienita. Jest aplikacja na wszelakie komórki, dzięki której możesz wykonywać wszystkie standardowe operacje typu przelewy, sprawdzać sobie stan swojego konta, szczegóły wszystkich przelewów i takie tam, i nie potrzeba do tego logować się do bankowości internetowej przez komputer. A i ta bankowość internetowa jest przejrzysta, łatwa w obsłudze i się nie psuje. A tych rzeczy nie można powiedzieć np. o bankowości internetowej WBK :p
Minusem Raiffeisen jest to, że płacisz za każde wybranie z bankomatu (4 zł), bo Raiffeisen swoich bankomatów nie ma. Ale tak poza tym opłat praktycznie nie ma. Co miesiąc chyba 2 czy 3 zł za prowadzenie konta.

Aha, no i przelewy za darmo, nie wiem skąd pomysł żeby miało być inaczej :|

PostNapisane: 2012-04-18, 14:17 
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'

Spikain napisał(a):
Minusem Raiffeisen jest to, że płacisz za każde wybranie z bankomatu (4 zł)

Odpada na starcie, praktycznie nie noszę przy sobie gotówki.

bono mnie zachęcił do Alior Banku, jeśli będę przenosił to odezwę się w sprawie Twoich danych jako polecającego :P Chyba ,że znajdę lepszą ofertę.

PostNapisane: 2012-04-18, 14:24 
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'

Master Chief napisał(a):
Spikain napisał(a):

bono mnie zachęcił do Alior Banku, jeśli będę przenosił to odezwę się w sprawie Twoich danych jako polecającego :P Chyba ,że znajdę lepszą ofertę.

Jezeli choidz o ROR to alior jest wg mnie najlepeszy poprzednio mailem konto w pko sa i zdzierali na wszystkim. Alior o tyle jest dobry ze za nic nie place a gry kupuje za granica amazon.zavvi,hmv itp kurs walutowy jest bardzo korzysty i wychodzi znacznie taniej niz paypal i i karta master card z wizerunkiem jaki tylko chcesz :D ktora mozesz wszedzie na swiecie placic oraz wyplacac kase z kazego bankomatu bez zadnych oplat na calym swiecie

PostNapisane: 2012-04-18, 14:25 

Master Chief napisał(a):
Spikain napisał(a):

Płacisz za wybranie, nie za płacenie kartą. Więc jeśli nie nosisz gotówki, to akurat w sam raz. ;p

PostNapisane: 2012-04-18, 14:33 
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'

Często wybieram:P Wybieram stówkę stracę biorę następną:P Kartą też często płace ale niestety nie wszędzie.

PostNapisane: 2012-04-18, 14:39 
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'

Konto w alior banku mozesz zalozyc z domu wypelniasz wniosk przez neta i kurier ci wszyskie paiery do podisania dostarcza w ciagu 2 dni

PostNapisane: 2012-04-18, 15:13 
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'

Wole się przejść i pogadać, tak czy siak wcześniej niż w sierpniu nie będę zmieniał. Zmieniam prace od przyszłego poniedziałku i mam teraz okres próbny na 3 miesiące to nie będę cudował.

PostNapisane: 2012-04-18, 16:26 
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'

Master Chief napisał(a):
Wole się przejść i pogadać, tak czy siak wcześniej niż w sierpniu nie będę zmieniał. Zmieniam prace od przyszłego poniedziałku i mam teraz okres próbny na 3 miesiące to nie będę cudował.

W alior banku nie bedziesz jak idiota stal w kolejce gdy pojdziesz zalozyc konto. Jak bedzie duzo ludzi zaprosza cie do poczekalni gdzie sobie wygodnie posiedzisz ba nawet ci kawe lub herbate zrobia :grin:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]