Virtual Boy

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
yano
'doskakuje do klawiatury'
'doskakuje do klawiatury'
Posty: 30
Rejestracja: 2007-09-18, 20:53
Lokalizacja: z Cieszyna
Kontakt:

Re: Virtual Boy

#16 Post autor: yano »

No wiec tym bardziej gratuluje Ci tego, ze udalo Ci sie to dorwac. Sam bym na tym chetnie pogral.. :cry:
koNESer
'doskakuje do klawiatury'
'doskakuje do klawiatury'
Posty: 1
Rejestracja: 2007-06-13, 01:37
Lokalizacja: stolyca

Re: Virtual Boy

#17 Post autor: koNESer »

Witam wszystkich jako nowicjusz na forum

Nie chcialem zakladac nowego tematu wiec napisze tutaj.

Otoz w moim wirtualnym chlopcu dosc czesto szwankuje prawy okular tzn.pojawiaja sie poziome paski zamiast animacji,wystepuje to bardzo czesto,lecz jesli wszystko odpowiednio sie odpali gra sie bez zaklocen,raczej wykluczam tu mozliwosc zabrudzenia konektora,aczkolwiek kto wie.Do tego zauwazylem ze na wystepujacy defekt dziala zmiana natezenia swiatla na okular,objawia sie to w postaci zmiany skrzaczonej grafiki wraz ze zmiana promieni swietlnych skierowanych w owy okular.Moze ktos wie jak to naprawic?

Kolejne moje pytanie,jak dostac sie do wnetrza tego diabelstwa?,patent z nagrzaniem koncowki i uformowaniem jej na srubce konsoli ie wypali gdyz obwod dlugopisu jest zbyt gruby w stosunku do plastikowego wciecia w ktorym sa srubki,wiec moze jest jakiesinne rozwiazanie,lub jakies specjalne srubokrety o ktorych nie wiem(slyszalem o game bit),jesli tak prosze o info gdzie moge takie dostac(interesuje mnie wylacznie zakup w obrebie calej polszy)


Zastanawia mnie nieco kontrowersyjne rozwiazanie,i prosilbym was o opinie -,myslicie ze sa jakiekolwiek szanse naprawy gdybym z konsola udal sie do punktu naprawy uzadzen i aparatur optycznych(ale nie smiejcie sie zbytnio)???

Za odpowiedzi z gory dzieki
Awatar użytkownika
Axi0maT
Sponsor
Sponsor
Posty: 8547
Rejestracja: 2006-01-12, 12:40
Lokalizacja: Koszalin
Kontakt:

Re: Virtual Boy

#18 Post autor: Axi0maT »

W naprawie nie pomoge bo nawet tego ustrojstwa jeszcze nie widzialem (jedynie na obrazkach). Z pewnoscia jednak mozna bez wiekszych problemow dostac sie do tego urzadzenia. Firma Nintendo skreca konsolki dosc specyficznymi srubkami. Sa dwa rodzaje GameBit'ow: wieksze 4,5mm do osprzetu i mniejsze 3,8mm do kartridzy (sa jeszcze tri-wings, ale to do GBA i padow GameCube). Jakim skrecony jest Virtual Boy to niestety nie wiem. Skoro to urzadzenie/konsola to mozna zalozyc ze nalezy uzyc tego wiekszego. W chwili obecnej widze takie na Allegro w dziale GameCube (choc pewnie jak poszukasz to znajdziesz tez w innych dzialach - najpopularniejsze sa same koncowki wymienne do srubokretow):
http://www.allegro.pl/item298991455_sru ... artow.html

http://www.allegro.pl/item300137550_wkr ... ecube.html
Arnie60
'doskakuje do klawiatury'
'doskakuje do klawiatury'
Posty: 44
Rejestracja: 2010-04-22, 21:30

Re: Virtual Boy

#19 Post autor: Arnie60 »

Gimiak, naprawdę ciekawy i świetny zestaw;)
Awatar użytkownika
Bijman
'calkiem niezly gosc'
'calkiem niezly gosc'
Posty: 608
Rejestracja: 2007-05-18, 23:07
Kontakt:

Re: Virtual Boy

#20 Post autor: Bijman »

Swoją drogą, też mam Virtual Boy'a, chociaż bez pudełka i instrukcji. Ciekawa konsola, niestety ma bardzo małą ilość gier, które można policzyć na palcach dwóch dłoni. Moja ulubiona gra to Red Alarm i Virtual Wario Land.
Awatar użytkownika
michu40i4
'calkiem niezly gosc'
'calkiem niezly gosc'
Posty: 648
Rejestracja: 2010-07-31, 15:29
Lokalizacja: D.Śląsk/Kamionki

Re: Virtual Boy

#21 Post autor: michu40i4 »

Mam pytanie. Nie wiecie, czy na Virtual Boy jest blokada regionalna??
Awatar użytkownika
Dred
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 1051
Rejestracja: 2010-01-06, 19:11
Lokalizacja: Gniezno:]

Re: Virtual Boy

#22 Post autor: Dred »

Z tego co mi wiadomo, to podobnie jak w GameBoy'u takowej nie ma! :)
Awatar użytkownika
Bijman
'calkiem niezly gosc'
'calkiem niezly gosc'
Posty: 608
Rejestracja: 2007-05-18, 23:07
Kontakt:

Re: Virtual Boy

#23 Post autor: Bijman »

Nie ma. Moja wersja Teleroboxer'a z Japonii działa z amerykańskim Virtual Boy'em.
Awatar użytkownika
michu40i4
'calkiem niezly gosc'
'calkiem niezly gosc'
Posty: 648
Rejestracja: 2010-07-31, 15:29
Lokalizacja: D.Śląsk/Kamionki

Re: Virtual Boy

#24 Post autor: michu40i4 »

To spoko. Jako że zamierzam kupić sobie w niedalekiej przyszłości Virtual Boya, a na pierwszorzędnym miejscu stawiam wersje Pal, której akurat nie ma:P To zamierzałem zainwestować w USA:P Może to być pierwsza japońska konsola w kolekcji nie licząc Wonderswana:P
Awatar użytkownika
Axi0maT
Sponsor
Sponsor
Posty: 8547
Rejestracja: 2006-01-12, 12:40
Lokalizacja: Koszalin
Kontakt:

Re: Virtual Boy

#25 Post autor: Axi0maT »

A ktos sie orientuje czy jakakolwiek konsola przenosna (a za taka pierwotnie Virtual Boy uchodzil) ma blokade regionalna? Nawet Nomad ma sciagnietego locka z tego co kojarze.
Ostatnio zmieniony 2010-08-18, 08:17 przez Axi0maT, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
tbxx
Administrator serwisu
Administrator serwisu
Posty: 734
Rejestracja: 2007-10-09, 18:16
Lokalizacja: Tarnów
Kontakt:

Re: Virtual Boy

#26 Post autor: tbxx »

Axi0maT pisze:Nawet Nomad ma ściągniętego locka z tego co kojarzę.
A z tego co ja kojarzę to Nomad odpala tylko carty multiregion...
ODPOWIEDZ