W co teraz grasz?

ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
philipo
Sponsor
Sponsor

Re: W co teraz grasz?

#4621 Post autor: philipo »

Dotarło Mario & Luigi Brothership, wieczorem zaczynam :D
Obrazek

Ok, pograłem tylko trochę, bo jak zawsze w wolne pojawia się 1000 spraw do załatwienia ;-)
Po pierwszych 2 wyspach wrażenia mam dosyć pozytywne, choć gra rozkręca się dosyć powoli. Początek jest bardzo łatwy i jest dużo wyjaśniania każdej czynności co trochę irytuje.

Jest trochę różnic w mechanice w stosunku do starszych odsłon do których trzeba się przyzwyczaić ale jeszcze nie potrafię stwierdzić czy na plus czy minus. Podczas eksploracji nie kierujemy obu braćmi w jednakowym stopni, skupiamy się na Marianie a Luigi za nami podąża,choć przy zagadkach korzystamy z jego umiejętności. Same zagadki są całkiem przyjemne.

Kolejna rzecz do której nie mogę się przyzwyczaić to walka, brakuje pojedynczych ataków.Laczone ataki czasem niepotrzebnie przyciągają walkę gdy przeciwnik jest na strzała. Irytują trochę przydługie loadingi przed i po walce.

Jak na razie niestety nie znam jeszcze głównego Wroga.

Na pewno na plus mogę zaliczyć humor, zagadki. Walki pewnie się rozkręca jak zdobędę nowe umiejetnosci.
Awatar użytkownika
kolo
Redaktor
Redaktor
Kontakt:

#4622 Post autor: kolo »

Osttnio dalej gram w Knights & Merchants, udało mi się dojść do misji 20 (to chyba ostatnia), przetrwać pierwszy atak, przegrać, później rozwalić dwie boczne osady i przetrzebić nieco środkową osadę, ale posiłki z głębokiej twierdzy robią ze mnie mielone.
W sumie to i tak nieźle, jako dzieciak zaczynałem wymiękać gdzieś w drugiej połowie jednocyfrowych. Duże problemy sprawiła mi też misja w której walczyłem z barbarzyńcami (pierwszy atak był ciężko do przetrwania, a kolejne fale nie dawały dużo czasu na odbudowanie wojsk) oraz misja w której południowy przeciwnik przekopywał się przez góry.
Sega, Sega über alles
Obrazek
siudym
'czasem cos napisze'
'czasem cos napisze'

#4623 Post autor: siudym »

Assassin's Creed: Valhalla. Pierwszy raz styczność z serią, wcześniej ubi-game to jedynie wszystkie FarCry ukończone.
Jak na razie OK, ale zobaczymy czy się nie znodzi bo to bydle wielkie podobno (mam 35h).
ramzes64
Redaktor
Redaktor

#4624 Post autor: ramzes64 »

Ja przed świętami zacząłem Mario & Luigi: Brothersjhip na Switch i gra jest dla mnie zajefajna. Fajne lokacje, gra mi się spoko. Kiedyś grałem tylko na GBA i *chyba nie skończyłem, a było fajnie). Mam tą serie na oku, nawet remaster z GBA na 3DS też już czeka w kolekcji, ale tu na Switcha postanowiłem odrazu grać i jestem zachwycony... a podobno jedna z najsłabszych wg metacritic i średniej ocen :)

A wcześniej namówiono mnie na Railbound za 4zł i też fajna do pokminienia gra logiczna aby zrobić trasę dla wagonów i połączyć je z lokomotywą. Prosta oprawa, mało wyjaśnień ale fajna i można pogłówkować.
Professional N I N T E N D O Game Tester - od 1998r.
Awatar użytkownika
philipo
Sponsor
Sponsor

#4625 Post autor: philipo »

Jakiś czas temu ukończyłem Mario & Luigi: Brothership i po średnim początku mocno się wkręciłem,bardzo fajna gra. Moim faworytem z serii pozostaje Mario & Luigi: Superstar Saga z GBA.
Obecnie nadrabiam zaległości i gram w Paper Mario: The Origami King. Całkiem przyjemna pozycja choć nie dorównuje The Thousand-Year Door .
Awatar użytkownika
kolo
Redaktor
Redaktor
Kontakt:

#4626 Post autor: kolo »

Tyle co udało mi się pokonać ostatnią misję w Knights & Merchants - dała popalić.
Sega, Sega über alles
Obrazek
Awatar użytkownika
philipo
Sponsor
Sponsor

#4627 Post autor: philipo »

Gram w odświeżone Mario vs Donkey Kong na Switchu.
Awatar użytkownika
Axi0maT
Sponsor
Sponsor
Kontakt:

#4628 Post autor: Axi0maT »

Rozpoczalem Resident Evil 6 w coopie. Przyznam szczerze ze przyzwyczailem sie do duzo wyzszego standardu prezentowanego przez gry z tej serii. Jest tak przecietnie ze az ciezko uwierzyc ze w Capcomie przeszlo to rzez sito testow i wypuscili to na rynek. Ani to horror, ani to akcyjniak, ot takie lazikowanie z mizerna proba budowania atmosfery i strzelanie od czasu do czasu. Jestem wciaz jeszcze na pierwszym rozdziale ale jakos ciezko mi uwierzyc ze sie to jakos sensownie rozkreci. Rozczarowanie na chwile obecna.
Awatar użytkownika
kolo
Redaktor
Redaktor
Kontakt:

#4629 Post autor: kolo »

Jeśli grasz w kampanię Leona to po jej zakończeniu gra będzie się staczać jeszcze niżej. Generalnie słaba technicznie strzelanka z elementami survival horroru. Resident Evil 5 jest całościowo lepszy bo mieli czas dopracować etapy, ale znowu to bardziej akcyjniak niż survival horror.
Sega, Sega über alles
Obrazek
Awatar użytkownika
Axi0maT
Sponsor
Sponsor
Kontakt:

#4630 Post autor: Axi0maT »

Tez mam takie odczucia na chwile obecna. Resident Evil 5 wydawal mi sie bardziej jakis taki dopracowany, ale tez fakt ze akcja rozgrywala sie w dzien pozwalal na dojrzenie wiekszej ilosci szczegolow. Tutaj w ciemnosciach, caly czas tymi waskimi korytarzykami. Monotonna paleta kolorow... no mam wrazenie jakbym gral w ciut podrasowanego Residenta 2, bo mechanika to gra tkwi gdzies w polowie lat 90tych. Nawet takie glupie detale jak strzal z shotguna - zero odrzutu, po prostu zombiaki stoja i nagle sie leniwie przewracaja... zenada po calosci.
siudym
'czasem cos napisze'
'czasem cos napisze'

#4631 Post autor: siudym »

Przechodze trzeci raz Kingdom Come, ale pierwszy raz w trybie Hardcore. Oczywiscie przypominam sobie wszystko przed rozpoczeciem KCD2 :)
Juz jestem doswiadczony w KCD1 wiec granie na Hardcore nie czuje wiekszej roznicy... poza brakiem autosave i braku lokalizacji na mapie (to akurat fajne, bo trzeba znac mape na pamiec).

Tu nagrywka z sabotazu w przybyslawicach - udalo sie wszystkich wybic nawet na hardcorze:

https://www.youtube.com/watch?v=AF8KIs5rrJ8
ODPOWIEDZ