Jak duzo mozna zaplacic za gre?
-
- 'radzi sobie'
Jak duzo mozna zaplacic za gre?
Edycja: Temat wydzielony z ogloszenia w Pchlim Targu, w ktorym TwilighMaster zaoferowal rzadka wersje Metal Sluga w cenie... 8500 zl: Pchli targ » Sprzedaz » Metal Slug. [I.s.]
Heh, bootleg czy nie, nikt Ci tyle nie zaplaci bez zdjecia PCB...za duzo walkow z tymi MS na AES.
Heh, bootleg czy nie, nikt Ci tyle nie zaplaci bez zdjecia PCB...za duzo walkow z tymi MS na AES.
Ostatnio zmieniony 2007-07-15, 19:11 przez Senshu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Redaktor
Re: Jak duzo mozna zaplacic za gre?
Gra jest na 101% orginalna, mam ja przed oczami:) Chyba ze sie sam myle... 

-
- 'radzi sobie'
Czyli wydales tyle kasy bez sprawdzenia co jest w srodku ? Sam jestem w stanie wykonac takiego MS na AES, koszt nie przekroczylby 150 zl, jedynie problem bylby z naklejka i reszta, jednak jesli ktos powiedzmy posiada oryginal, to jest w stanie idealnie odtworzyc go...jedyna metoda na sprawdzenie autentycznosci w tych czasach to zdjecia wnetrznosci, taka jest niestety prawda.
PS Nie prosze o foty oczywiscie, nigdy nie zaplacilbym tyle za gre...MVS rox
PS Nie prosze o foty oczywiscie, nigdy nie zaplacilbym tyle za gre...MVS rox

-
- 'wieszcz narodowy'
- Kontakt:
Re: Metal Slug
Cena do negocjacji: 8500 zl.
ILE? Haha. Albo to cena sprzed denominacji, albo dwa zera za duzo wklepales. Powodzenia.
ILE? Haha. Albo to cena sprzed denominacji, albo dwa zera za duzo wklepales. Powodzenia.
- froger3
- 'wieszcz narodowy'
- Kontakt:
O_O serio tyle to jest warte?
Bez urazy, ale watpie by kogos nawet zainteresowala ta oferta. Niestety 8 tysiecy dla niektorych to roczna wyplata, a watpie by ktos na tym forum posiadal taka kase. Raczej polecam celowanie w userow ebay'a..
Bez urazy, ale watpie by kogos nawet zainteresowala ta oferta. Niestety 8 tysiecy dla niektorych to roczna wyplata, a watpie by ktos na tym forum posiadal taka kase. Raczej polecam celowanie w userow ebay'a..
-
- 'wieszcz narodowy'
- Kontakt:
Nie jest. Po pierwsze, 8500 zlotych to 3100 zielonych z malym hakiem. Za to mozna sobie kupic kompletny zestaw Tekken 5 wraz z czytnikami kart i jeszcze zostanie na kilka CPS2'jek.froger3 pisze:O_O serio tyle to jest warte?
Jesli chcemy, mozemy sugerowac sie cennikiem NG.com gdzie wypisano ile co jest warte na RYNKU KOLEKCJONERSKIM. W gre wchodza tylko 100% komplety. Bajer polega na tym ze po pierwsze, w "biedniejszych" krajach BARDZO czesto mozna kupic mocne tytuly za grosze. Po drugie, cennik NG.com mocno opiera sie o to co dzieje sie na eBay.
eBay to sztuczne zawyzanie cen. Rzucasz ludziom dobry tytul i mozesz byc pewien ze znajdzie sie parenascie osob ktore chca to miec. Sa posrod nich tez tacy, ktorzy chetnie wyloza pare ekstra dolcow by miec to teraz zaraz. Stad idiotycznie kosmiczne ceny popularnych pozycji typu Radiant Silvergun.
MS wersja EU/US. Podobno cholernie rzadka. Cena od 2000 USD do 2850+ Ja tam nie wiem, ale 3100 USD na POLSKIM forum... Mogles sobie spokojnie tego posta darowac. Poza tym powinno sie wiedziec za co warto dac tyle kasy a za co nie. Jesli MS w tej wersji jest ostatnim tytulem brakujacym ci do kolekcji 100%, czemu nie. Jesli po prostu chcesz miec MS, kup sobie w wersji MVS za 30 ~ 40 zielonych.
Te wersje MS nie raz i nie dwa widzialem za cene okolo 70 USD w podobnym stanie. Oczywiscie poza eBay i poza US. Nie sprzedasz tego za tyle i chyba sam o tym wiesz.
http://www.neo-geo.com/guides/aesguide.html
-
- 'radzi sobie'
Dokladnie, MS jest drogi, ale ta cena to juz z kosmosu calkowicie. Mysle jednak ze jest pare kamikaze ebay'owych ktorzy wydaliby tyle wiedzac ze to oryginal
niektorzy ludzie z neo-geo.com...

- equimanthorn
- 'doskakuje do klawiatury'
- Kontakt:
Cena do negocjacji: 8500 zl.
Zatem jesli by to poszlo to - z tego co sie orientuje - byla by to najdrozej sprzedana gra na NG (przynajmniej w Polsce).
TM - chyba Ci rzeczywiscie sie cos zle wklepalo...
Zatem jesli by to poszlo to - z tego co sie orientuje - byla by to najdrozej sprzedana gra na NG (przynajmniej w Polsce).
TM - chyba Ci rzeczywiscie sie cos zle wklepalo...
http://weirdstuff.honmaru.pl - ta, strona dalej działa.
"SPREAD IT LIKE A PLAGUE! ULTIMATE ANTI NAZI COMPILATION!"
"SPREAD IT LIKE A PLAGUE! ULTIMATE ANTI NAZI COMPILATION!"
- froger3
- 'wieszcz narodowy'
- Kontakt:
"eBay to sztuczne zawyzanie cen. "
Morden: oczywiscie. Podobnie jak allegro. Potem sie ludzie dziwia ze zarowno ja jak i znajomi potrafimy czekac pol lub caly rok aby nie przeplacac. Co nie znaczy ze nigdy rozrzutna na allegro nie bylam:))
Z innej strony, nie jestem pewna czy w PL jest ktos kto za jedna gre zaplacilby te przyslowiowe 9 kafli. No i szacun dla TM za zdobycie takiego rara...
Morden: oczywiscie. Podobnie jak allegro. Potem sie ludzie dziwia ze zarowno ja jak i znajomi potrafimy czekac pol lub caly rok aby nie przeplacac. Co nie znaczy ze nigdy rozrzutna na allegro nie bylam:))
Z innej strony, nie jestem pewna czy w PL jest ktos kto za jedna gre zaplacilby te przyslowiowe 9 kafli. No i szacun dla TM za zdobycie takiego rara...
-
- 'radzi sobie'
Na allegro jest w sumie drozej niz na ebay
sam jednak korzystam z tego serwisu, bo nie usmiecha mi sie czekanie pare miesiecy na okazje, kiedy chce koniecznie w cos zagrac.

- froger3
- 'wieszcz narodowy'
- Kontakt:
Senshu ja nie mrowie ze w ogole nie kupuje na allegro. Ale np porownujac ceny tam a na ebayu to wychodzi znacznie drozej(na niekorzysc allegro). Chociazby gry na DS'a;/Senshu pisze:Na allegro jest w sumie drozej niz na ebaysam jednak korzystam z tego serwisu, bo nie usmiecha mi sie czekanie pare miesiecy na okazje, kiedy chce koniecznie w cos zagrac.
-
- 'radzi sobie'
No wiem, napisalas wczesniej, ja mowie ogolnie ze nigdy nie wyczekuje zbytnio jak cos chce (tzn. jak np. jest masakrycznie drogo, a zazwyczaj taniej schodzi cos, to tez oczywiscie czekam i sie czaje, ale tydzien gora dwa mozna juz cos kupic taniej, chyba ze sam przedmiot pojawia sie tylko pare razy w roku na allegro o_O, wtedy to juz troche gorzej...).
-
- 'wieszcz narodowy'
- Kontakt:
Jesli chodzi o najdrozej sprzedawane tytuly czyli temat ktory poruszyl equimanthorn, najrzadszym i najdrozszym tytulem z calego lineup Neo Geo jest europejskie Kizuna Encounter. Potwierdzono istnienie zaledwie czterech egzemplarzy. Ostatni poszedl za DWANASCIE I POL TYSIACA DOLAROW, co wyszczegolniono nawet w cenniku na NG.com.
Jest to najdrozszy oficjalny tytul jaki istnieje. Przebic go cena moga jedynie proto / beta niewydanych tytulow. Ale wiadomo. Zawsze znajdzie sie ktos, kogo stac. Tylko ze tutaj mowimy o swiatowym rynku kolekcjonerskim a nie o forum w Polsce, gdzie na pewno nikt by tych 8,5 tysiaca nie wykaszlnal.
Jest to najdrozszy oficjalny tytul jaki istnieje. Przebic go cena moga jedynie proto / beta niewydanych tytulow. Ale wiadomo. Zawsze znajdzie sie ktos, kogo stac. Tylko ze tutaj mowimy o swiatowym rynku kolekcjonerskim a nie o forum w Polsce, gdzie na pewno nikt by tych 8,5 tysiaca nie wykaszlnal.
-
- 'radzi sobie'
No ale topic w sumie sie przydal, niektorzy zobaczyli ile moga kosztowac poszczegolne pozycje :/ az ciarki przechodza jak slysze 4 cyfrowe sumy o_O
- froger3
- 'wieszcz narodowy'
- Kontakt:
A ja myslalam ze moj wymarzony Suikoden II, co to nawet za 300 zl potrafi chodzic, to ciezar dla kieszeni:)))
Co do gry podanej przez Mordena, nawet Wikipedia podaje takie dane: "The Neo Geo AES European homecart version of Kizuna Encounter (Fu'un Super Tag Battle) is one of the most expensive and rare video games of all time, there is rumored to be no more than 10 copies, three confirmed circulating in Europe and the US, and the last one sold for around $12,000 $USD."
Jak dla mnie po prostu niezly LOLek, ale tez dobra inwestycja na przyszlosc
..Tak sie zaczelam zastanawiac: co do forum w Polsce, na tym forum nie, ale kto wie, moze sa tacy mroczni-niewidoczni ktorzy cicho siedza:)
Co do gry podanej przez Mordena, nawet Wikipedia podaje takie dane: "The Neo Geo AES European homecart version of Kizuna Encounter (Fu'un Super Tag Battle) is one of the most expensive and rare video games of all time, there is rumored to be no more than 10 copies, three confirmed circulating in Europe and the US, and the last one sold for around $12,000 $USD."
Jak dla mnie po prostu niezly LOLek, ale tez dobra inwestycja na przyszlosc